Vahva selkä™


Image

Kipeä selkä kuntoon nopeasti ja toimivasti.

Selkäkipu on varsin V-mäinen vaiva. Kehon kuntoutuksen ammattilaisen toimivimmista keinoista on tehty sinulle menetelmä, jolla saat selkäsi parempaan kuntoon lyhyemmässä ajassa.

VAHVA SELKÄ on selän kuntouttaja niska-hartia-alueen ongelmiin, alaselän jäykkyytteen ja kiputiloihin sekä rintarangan liikkuvuuden lisäämiseen.

Image
14 päivän rahat takaisin takuu

Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi 100 % takaisin.

 • Vaikuta selkäkipuihin
 • Poista päänsärky
 • Nopea vaikutus
 • 15 minuuttia päivässä
 • Ei kuntosalia
 • Ei pitkiä treeniohjelmia
 • Ei monia välineitä
 • Ei enää selkäongelmia
Osta vahva selkä hintaan 149 €

Testaa 30 sekunnin apu niskan jumien helpottamiseen.

Meillä on vahva näyttö kivun hoidosta ja erilaisten ihmisten kuntouttamisesta. Testaa videolta yksi käyttämistämme neurologisista harjoitteista.

Kipu pois ja toimintakyky tilalle

VAHVA SELKÄ on kehonhuollon ammattilaisten toimivimmista keinoista jalostettu selän kuntoutusmenetelmä. Voit jatkaa myös ohjelman jälkeen, sillä materiaalit ovat käytössäsi 12 kk.

Laitetaan selkä kuntoon
VAHVA SELKÄ

149 €

(ovh. 240 €)
Hanki vahva selkä tästä

Laitetaan selkä kuntoon

vahva selkä 3 osainen valmennus. Kuntouta,
vahvista ja ylläpidä.

Image

Miksi selkätreenit eivät yleensä toimi?

Treeniohjeiden suurin ongelma on se, että sinä et jaksa noudattaa niitä. Ole rehellinen: et jaksa sitoutua viikoiksi tai kuukausiksi asiaan, joka lupaa lohtua, kunhan vain jaksat testata, tutustua ja harjoitella.

Selkäkipu ei parane sillä, että joudut lukemaan pitkiä perusteluja harjoitusohjelmien ylivertaisuudesta, tai katsomaan teoriavideoita niska pitkällä kännykältäsi. Sekään ei auta, että yrität tehdä liian montaa asiaa kuntoon kerralla.

VAHVA SELKÄ on huippu-urheilijoiden harjoitteista jalostettu menetelmä. Se antaa nopean ja toimivan avun, mutta rakentaa samalla kestävää pohjaa vahvemmalle selälle.

Image

Mitä selän kuntoutuksessa kannattaa varoa?

Selkä elää liikkeestä, mutta arkielämän liikelaajuudet muodostuvat olkapäiden ja lonkkien nivelien kautta, joita selkä myötäilee. Selkä on vain osa kokonaisuutta. Selän harjoittamiseen ja vahvistamiseen liitetään usein "tämä toimi minulla, se toimii myös sinulla" -olettamus, joka voi olla haitallinen.

Fysiologinen fakta on se, että hermojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kun joku lupaa hoitaa kuntoon iskiasvaivasi, ole kriittinen siitä, millä keinoilla se tehdään. Pahimmassa tapauksessa pahennat tilannettasi.

Välilevynpullistumista julistavat ohjeet perustuvat liian usein omakohtaiseen kokemukseen, mutta niistä puuttuu käsitys ongelmien moninaisuudesta, ja yksilökohtaisen hoidon tuomasta käytännön hoitokokemuksesta.

VAHVA SELKÄ perustuu seikkaperäiseen ymmärrykseen anatomiasta  ja hermoston toiminnasta kokonaisuutena. Olemme perehtyneet tutkimaan syitä ja seurauksia kivun vähentämiseksi ja liikekontrollin parantamiseksi.

Image

Mihin nopea vaikutus perustuu?

Meillä on vahva käytännön hoitokokemus tuhansista erilaisista ihmisistä. Kaikkia heitä yhdistää ihmisen toiminnallinen anatomia ja erityisesti neurologia.

Käytäntö ja tiede ovat meidän vahvuuteemme. Kokemuksemme on osoittanut neurologisten harjoitteiden nopean vaikuttavuuden. Olemme todistaneet kerta toisensa jälkeen, kuinka harjoitteiden teho näkyy kiputuntemuksissa ja liikelaajuuksissa jo muutamien toistojen jälkeen.

VAHVA SELKÄ perustuu ammatilliseen kokemukseen kivun hoidosta ja fyysisestä harjoittelusta huippu-urheilijoiden, aktiiviliikkujien ja tavallisten ihmisten parissa.

Image

Miksi syvillä vatsalihaksilla ei olekaan merkitystä?

"Syvät vatsalihakset" ovat harhaanjohtava käsite. Keskivartalon lihaksisto perustuu kerroksissa oleviin lihaksiin ja niitä yhdistäviin lihaskalvoihin. Kun liikutat jalkojasi tai nostat käsiäsi, olet jo aktivoinut koko keskivartalon. Kyllä, sekä pinnallisia että syvemmällä olevia lihaksia myöden.

Syvistä vatsalihaksista puhuttaessa tulee käsitys, että ne ovat vatsalihaksia, joita voi treenata tietyllä tavalla. Koska kyse on keskivartalon lihaksista, ne kiinnittyvät alaraajoihin, rinnan alueen rakenteisiin ja selkärankaan sekä lantion alueelle. Syvien keskivartalon lihasten harjoittaminen harjoittaa isompaa kokonaisuutta aina. Sen lisäksi niiden pitää toimia tiedostamatta.

VAHVA SELKÄ on keskivartalon harjoittamisen lisäksi keskittynyt olkapäiden, niska-hartia-alueen ja lonkkien liikkeiden merkitykseen selän kuntoon saamiseksi.

Kipu pois ja toimintakyky tilalle

VAHVA SELKÄ on kehonhuollon ammattilaisten toimivimmista keinoista jalostettu selän kuntoutusmenetelmä. Voit jatkaa myös ohjelman jälkeen, sillä materiaalit ovat käytössäsi 12 kk.

Laitetaan selkä kuntoon
VAHVA SELKÄ

149 €

(ovh. 240 €)
Hanki vahva selkä tästä
Image
14 päivän rahat takaisin takuu

Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi 100 % takaisin.

Valitse sinulle sopivin

Valatreenistä on kaksi vaihtoehtoa. Valitse sinulle sopivin ja treenaa itsesi kuntoon tai todella kovaan kuntoon.

Valatreeni 30 on sinulle, joka olet aloittamassa harjoittelun ja haluat saada reippaan alun treenaamiseen. 30 päivän harjoitusohjelmalla on helppo omaksua. Se sopii jokaiselle.

Valatreeni 100 varmistaa, että hyvän alun jalkeen matka jatkuu kohti valitsemaasi kuntotasoa. 100 päivän harjoitusohjelman alku on sama kuin 30:ssä, mutta vie kaiken pidemmälle.

Valatreeni 30
29 €
30 päivää treeniä
Tilaa valatreeni 30
Valatreeni 100
69 €
100 päivää treeniä
Tilaa valatreeni 100

Miksi ostaisit selkäkivut selättävän verkkovalmennuksen meiltä?

1

Selkäkipu haittaa päivääsi

2

Meillä on tehokas ratkaisu

3

Hinta on sinulle edullinen

Tutustu tarkemmin

Näin Vahva selkä toimii

 1. Nopea vaikutus kivun lievittämiseen kevyillä ja lyhyillä harjoitteilla.

 2. Selkäkivun kurissa pitoa vahvistavilla harjoitteilla, joilla on eniten vaikutusta selkäkipuun.

 3. Lisää liikkuvuutta, jolloin kehosta rakentuu toiminnallinen.

Verkkovalmennuksessa saat:

 • Ohjeet kipujen vähentämiseen
 • Harjoitteet kuntouttamiseen
 • Toimintakyvyn parantamista
 • Selän liikehoitoa
 • Videot jokaisesta liikkeestä
 • Yksinkertaisen avun selkäkipuihin
TUTUSTU VALMENTAJIIN
Image

Sopiiko harjoitusohjelma sinulle?

VAHVA SELKÄ on tarkoitettu henkilöille, joilla selkäkivut johtuvat rasitusperäisistä haasteista, tai joiden tavoite on kuntouttaa selkää akuutin tai kroonistuneen selkäongelman vuoksi. Harjoitusohjelma ei korjaa rakenteellisia rangan virheasentoja.

Harjoitusohjelma sopii sinulle, kun:

 • Haluat vähentää kivun tunnetta koko selän alueella
 • Haluat vähentää päänsärkyä ja yläkehon jäykkyyttä
 • Haluat saada vireyttä ja energiaa
 • Haluat parantaa toimintakykyäsi
Kysymyksiä ja vastauksia

Kokeile 3 tehokasta liikettä alaselän oireilun vähentämiseen.

Pääset testaamaan alaselän kipuja keventävän harjoitteen, jota käytämme myös urheilumaailman huippujen kanssa. Klikkaa video ja tee mukana.

Miksi selkä on kipeä?

Selkäkivut johtuvat myös muista seikoista kuin välilevyongelmista tai selkärangan rakenteellisista virheasennoista.

Monesti selkäkivun todellinen syy jää pimentoon, sillä selän oireilu ja kivun määrittäminen ovat subjektiivisia kokemuksia. Yhä useammin selkäkipujen taustalla on myös psyykkisiä tekijöitä.

Kun selkä kuvataan, lähes jokaisella on havaittavissa muutoksia selkärangan välilevyissä, mutta muutokset eivät ole välttämättä selkäkipujen syy. Esimerkiksi selkänikamien painuminen on täysin luonnollinen ja iän mukanaan tuoma fysiologinen muutos.

Omia tottumuksia, asentojaan ja henkistä suorituskykyään seuraamalla, on mahdollista päästä kärryille siitä, mistä tekijöistä selkäkipu voi johtua.

Jos selkäkipu johtuu anatomisista ja ergonomisista syistä, tästä ohjelmasta voi olla sinulle apua. Jos selkäkipujen syy on merkittävä rakenteellinen poikkeavuus tai lääkehoitoa tarvitseva syy, käy hoito-ohjeet läpi lääkärisi kanssa.

Tässä muutamia tekijöitä, jotka voivat johtaa selkäkivun jäljille:

 • istutko liikaa
 • onko istuma-asento selkää tukeva
 • seisotko pitkiä aikoja
 • teetkö kurotuksia ja kiertoja
 • nostatko raskaita kuormia
 • käsitteletkö hankalia kuormia
 • alistutko kylmän ja lämpimän vaihteluille
 • stressaatko
 • nukutko lemmikkien kanssa
 • onko nukkumisergonomia kunnossa
 • onko kehon toinen puoli dominoiva
 • onko sinulla sisäelinvaivoja (sydän, munuaiset, sappikiviä tai eturauhasvaivoja)
 • onko sinulla skolioosi tai kyfoosi
 • onko sinulla jokin pehmytkudossairaus (reuma tai fibromyalgia)?
Lähde mukaan tästä
Image

Lihaskalvojen myytti

Lihaskalvot ovat erikoiskahvin jälkeen tämän hetken trendikkäin juttu. Lihaskalvoilla pyritään perustelemaan kaikenmoista. Valitettavasti lihaskalvot eivät ole selkäkipujen ratkaisun keskiössä kuin harvoin, ja silloinkin yleensä virheellisen fyysisen suorituksen seurauksena.

Lihaskalvot ovat rakenne, joka paitsi sitoo sisäänsä yksittäisiä lihaksia, mutta myös lihaksien liiketoimintaketjuja. Kun rullaat lihaksia, tai "kampaat" niitä erilaisilla manipulaatiovälineillä, saat painevaikutuksella vaikutettua kudoksiin. Pelkkiä lihaskalvoja sivelemällä ei olla perillä ongelman juurisyissä.

Liiketoimintaketjut ovat lihasten, nivelien, lihaskalvojen ja muiden anatomisten rakenteiden muodostamia kokonaisuuksia. Vaikuttamalla liiketoimintaketjuihin, voidaan löytää syy-seuraus-suhteita sille, että selkävaivojen syy löytyykin nilkan, polven, lonkan tai niska-hartia-alueen kautta.

VAHVA SELKÄ tarkastelee kehoa kokonaisuutena. Me olemme koonneet kokonaisvaltaisen ohjelman valmiiksi, jotta sinä säästät aikaasi, ja voit keskittyä tekemään osasi vaivattomasti.

Lähde mukaan tekemään hyvää

Anna treeni lahjaksi

Antamalla treenin lahjaksi, autat nuoria liikkumaan ja kehittämään fyysistä toimintakykyä. Suunnittelimme valmiiksi paketit ja hoidamme lahjat perille. Halutessasi kerromme, että juuri sinä olet hyvää jakamassa.

Mukaan lähtevien yritysten logot julkaistaan tällä sivulla.

Tilaa lahjatreeni
Image

Kuntoutuksen ammattilainen

Naprapaatti ja fysiikkavalmentaja Petri Halonen

Petri Halonen on koulutukseltaan naprapaatti. Hän on hoitanut vastaanotollaan tuhansia kiputiloista kärsiviä potilaita. Petri on myös entinen Suomen alppimaajoukkueen huoltaja, jonka kokemus on auttanut maailman huippuja Olympialaisissa ja maailmanmestaruuskilpailuissa.

Petri toimii fysiikkavalmentajana kuntoilijoille, aktiiviliikkujille ja huipputason ammattiurheilijoille. Hänen valmennavansa harjoittelevat monipuolisten ja innostavien harjoitteiden parissa, sillä Petrin maine ja ammattitaito on kiirinyt yli lajirajojen.

VAHVA SELKÄ on Petrin parhaisiin hoitomenetelmiin perustuva selän kuntouttaja. Sen avulla voidaan saada aikaan merkittäviä tuloksia verrattain lyhyessä ajassa.

Image

Pääkouluttaja, Spartan Academy

Image

Liikunnallista voimaa

vartalonhallinnan mestarin opissa

Verkkovalmennuksen toisella pääkouluttajalla, Erika Rautiaisella, on vahvat näytöt kehonpainoharjoittelusta.

Erika on kilpaillut maailmalla EM-ja MM-tasolla. Suomenmestaruudet ja yli 10 vuoden kokemus maajoukkueesta, tuovat valmennukseen rautaista näkemystä ja reippaasti kokemusta.

Erika Rautiainen

Pääkouluttaja, Spartan Academy

Saat käyttöösi:

 • Apua selkäkipujen hoitoon
 • Yksinkertaisia harjoitteita
 • Lyhyet harjoitukset päivässä

Sinä saat lisäksi:

 • Ohjausta maailman huipulta
 • Harjoittelua omalla ajallasi
 • Elämänlaadun kohentamista
Lähde mukaan tästä

Kysymykset ja vastaukset

"Sopiiko valmennus minulle"?

- Voinko osallistua valmennukseen, vaikka en ole harrastanut liikuntaa pitkään aikaan?

Liikkumattomuus ei ole este valmennukselle, sillä tässä valmennuksessa keskitymme selän saattamiseksi parempaan kuntoon. Kannattaa kuitenkin aloittaa maltilla, sillä liikkumattomuus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kykyyn liikkua. Kun saamme palautettua sinulle maltilla liikkuvuutta ja lihasvoimaa, voi olla, että liikkuminenkin alkaa jälleen maistua.

- Minulla on lievä välilevynpullistuma. Voinko osallistua koulutukseen?

Kyllä voit. Välilevynpullistuma voi oireilla eri tavoin, mutta verkkovalmennuksen liikkeet huomioivat myös sinun haasteesi. Jos välilevy pääsee painamaan hermoja, pitää tekemisen kanssa olla varovainen. Estettä osallistumiselle ei kuitenkaan ole.

- Olen käynyt hierojalla, mutta en ole saanut apua selkävaivoihin. Miksi tästä valmennuksesta olisi minulle apua?

Hierojalla käynnin ongelmana on se, että sinä makaat passiivisena, ja hieroja rentouttaa kireitä lihaksiasi. Joskus voi käydä niin, että ns. suojajännitykset toki laukeavat, mutta hetken kuluttua olet entiseen tapaan "jumissa".

Omalla tekemisellä on keskeinen merkitys siihen, että pysyt toimintakuntoisena. Kun toimintakyky on riittävällä tasolla, sillä on vaikutusta myös siihen, että lihaksistolla on mahdollisuus toimia oikein. Tämä valmennus laittaa sinut tekemään, jolloin itse tehty liike on lääke.

- Kuinka yleistä selkäkipu niskassa ja rinta-rangassa on?

Niskakipu on hyvin yleistä yli 30 vuotiailla. Naisista lähes puolella ja miehillä noin kolmanneksella on esiintynyt niskakipua viimeisen vuoden aikana. Niskakipu on myös yleinen syy terveyskeskuskäynteihin tai lääkärin vastaanotolla.

- Mitä oireita niskakipu (selkäkipu) voi aiheuttaa?

Yläniskan ja hartiaseudun ongelmat voivat aiheuttaa niska- ja päänsärkyjen lisäksi myös esimerkiksi näköongelmia. Ongelmia tuottaa usein hankalat niskan asennot sekä pään asennot työssä sekä harrastuksissa etenkin, jos lihaksiston tuki sekä hermoston toiminta on riittämätöntä.

Oireilu voi esiintyä selän alueella kipuna, käsien puutumisena tai muuten painostavana tunteena rintakehän alueella.

Rintarangan toiminnan häiriöt aiheuttavat usein niskahartiaseudun sekä alaselän ongelmia. Rintarangan ja rintakehän jäykistyminen voi myös vaikuttaa koko hengitysrytmiin.

Selän kivut esiintyvät yleisimmin alaselän alueella. Selkäkipu onkin merkittävin toimintakykyä rajoittava "sairaus". Oireina voi olla paikallista selkäkipua, iskias-tyyppistä oireilua jalkoihin tai esim. selän jäykkyyttä.

- Mistä selkäongelmat yleensä johtuvat?

Yleisiä syitä ovat esimerksi liika kuormitus ja lihasperäinen jännitys. Niskavaivojen syynä voi myös olla niskan hermoperäiset vaivat.

Rintarangan ongelmat syntyvät usein keskiselän alueen nikamien liikkeen jäykistymisestä. Rintarangan jäykistyminen ja muu oireilu voi johtua pitkästä paikallaan olosta, staattisista työasennoista (esim. liika istuminen), tai huonosta ergonomiasta sekä liikunnan puutteesta.

- Mistä alaselän oireilu johtuu?

Alaselän oireilun syynä (anatomisesti) voi olla nikaman rappeuma tai nikamien pienten nivelten kulumat sekä erilaiset lihaskivut sekä lihasepätasapainon aiheuttamat ongelmat. Välilevytyrä tai välilevyn pullistuma tarkoittaa nikaman välillä olevan välilevyn ytimen työntymistä ulospäin ja aiheuttaen näin esim. hermon puristumista.

Rintarangan sekä lonkan ongelmat voivat aiheuttaa myös alaselän ongelmia. Selän oireilussa taustalla on usein joku "juurisyy" joka voi olla toistuva kuormittava liike, liikekontrollin häiriöt tai esim. tasapaino- tai sensomotoriset ongelmat jotka voivat myös aiheuttaa selkäkipuja.

- Miten niskakipua yleensä hoidetaan?

Usein hoitomuotona on aktiivinen liikehoito missä parannetaan tukilihaksiston kuntoa sekä niskan nivelten liikekontrollia ja rintarangan osalta rintarangan liikkuvuusharjoittelua.

Akuutit välilevyongelmat paranevat usein kuormituksen keventämisellä ja kevyellä liikkumisella kuten kävelyllä kivun sallimissa rajoissa. Akuutin vaiheen jälkeen liikehoito ohjatuilla harjoitteilla on tehokasta selkäkipujen lievitykseen sekä uuden kipujakson ehkäisyyn.

Lähde mukaan tästä