Vahva selkä™
Kipeä selkä kuntoon nopeasti ja toimivasti.
Selkäkipu on varsin V-mäinen vaiva. Kehon kuntoutuksen ammattilaisen toimivimmista keinoista on tehty sinulle menetelmä, jolla saat selkäsi parempaan kuntoon lyhyemmässä ajassa.
VAHVA SELKÄ on selän kuntouttaja niska-hartia-alueen ongelmiin, alaselän jäykkyytteen ja kiputiloihin sekä rintarangan liikkuvuuden lisäämiseen.
Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi 100 % takaisin.
Testaa 30 sekunnin apu niskan jumien helpottamiseen.
Meillä on vahva näyttö kivun hoidosta ja erilaisten ihmisten kuntouttamisesta. Testaa videolta yksi käyttämistämme neurologisista harjoitteista.
Kipu pois ja toimintakyky tilalle
VAHVA SELKÄ on kehonhuollon ammattilaisten toimivimmista keinoista jalostettu selän kuntoutusmenetelmä. Voit jatkaa myös ohjelman jälkeen, sillä materiaalit ovat käytössäsi 12 kk.
Laitetaan selkä kuntoon
vahva selkä 3 osainen valmennus. Kuntouta,
vahvista ja ylläpidä.
Miksi selkätreenit eivät yleensä toimi?
Treeniohjeiden suurin ongelma on se, että sinä et jaksa noudattaa niitä. Ole rehellinen: et jaksa sitoutua viikoiksi tai kuukausiksi asiaan, joka lupaa lohtua, kunhan vain jaksat testata, tutustua ja harjoitella.
Selkäkipu ei parane sillä, että joudut lukemaan pitkiä perusteluja harjoitusohjelmien ylivertaisuudesta, tai katsomaan teoriavideoita niska pitkällä kännykältäsi. Sekään ei auta, että yrität tehdä liian montaa asiaa kuntoon kerralla.
VAHVA SELKÄ on huippu-urheilijoiden harjoitteista jalostettu menetelmä. Se antaa nopean ja toimivan avun, mutta rakentaa samalla kestävää pohjaa vahvemmalle selälle.
Mitä selän kuntoutuksessa kannattaa varoa?
Selkä elää liikkeestä, mutta arkielämän liikelaajuudet muodostuvat olkapäiden ja lonkkien nivelien kautta, joita selkä myötäilee. Selkä on vain osa kokonaisuutta. Selän harjoittamiseen ja vahvistamiseen liitetään usein "tämä toimi minulla, se toimii myös sinulla" -olettamus, joka voi olla haitallinen.
Fysiologinen fakta on se, että hermojen kanssa kannattaa olla tarkkana. Kun joku lupaa hoitaa kuntoon iskiasvaivasi, ole kriittinen siitä, millä keinoilla se tehdään. Pahimmassa tapauksessa pahennat tilannettasi.
Välilevynpullistumista julistavat ohjeet perustuvat liian usein omakohtaiseen kokemukseen, mutta niistä puuttuu käsitys ongelmien moninaisuudesta, ja yksilökohtaisen hoidon tuomasta käytännön hoitokokemuksesta.
VAHVA SELKÄ perustuu seikkaperäiseen ymmärrykseen anatomiasta ja hermoston toiminnasta kokonaisuutena. Olemme perehtyneet tutkimaan syitä ja seurauksia kivun vähentämiseksi ja liikekontrollin parantamiseksi.
Mihin nopea vaikutus perustuu?
Meillä on vahva käytännön hoitokokemus tuhansista erilaisista ihmisistä. Kaikkia heitä yhdistää ihmisen toiminnallinen anatomia ja erityisesti neurologia.
Käytäntö ja tiede ovat meidän vahvuuteemme. Kokemuksemme on osoittanut neurologisten harjoitteiden nopean vaikuttavuuden. Olemme todistaneet kerta toisensa jälkeen, kuinka harjoitteiden teho näkyy kiputuntemuksissa ja liikelaajuuksissa jo muutamien toistojen jälkeen.
VAHVA SELKÄ perustuu ammatilliseen kokemukseen kivun hoidosta ja fyysisestä harjoittelusta huippu-urheilijoiden, aktiiviliikkujien ja tavallisten ihmisten parissa.
Miksi syvillä vatsalihaksilla ei olekaan merkitystä?
"Syvät vatsalihakset" ovat harhaanjohtava käsite. Keskivartalon lihaksisto perustuu kerroksissa oleviin lihaksiin ja niitä yhdistäviin lihaskalvoihin. Kun liikutat jalkojasi tai nostat käsiäsi, olet jo aktivoinut koko keskivartalon. Kyllä, sekä pinnallisia että syvemmällä olevia lihaksia myöden.
Syvistä vatsalihaksista puhuttaessa tulee käsitys, että ne ovat vatsalihaksia, joita voi treenata tietyllä tavalla. Koska kyse on keskivartalon lihaksista, ne kiinnittyvät alaraajoihin, rinnan alueen rakenteisiin ja selkärankaan sekä lantion alueelle. Syvien keskivartalon lihasten harjoittaminen harjoittaa isompaa kokonaisuutta aina. Sen lisäksi niiden pitää toimia tiedostamatta.
VAHVA SELKÄ on keskivartalon harjoittamisen lisäksi keskittynyt olkapäiden, niska-hartia-alueen ja lonkkien liikkeiden merkitykseen selän kuntoon saamiseksi.
Kipu pois ja toimintakyky tilalle
VAHVA SELKÄ on kehonhuollon ammattilaisten toimivimmista keinoista jalostettu selän kuntoutusmenetelmä. Voit jatkaa myös ohjelman jälkeen, sillä materiaalit ovat käytössäsi 12 kk.
Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi 100 % takaisin.
Miksi ostaisit selkäkivut selättävän verkkovalmennuksen meiltä?
Näin Vahva selkä toimii
- Nopea vaikutus kivun lievittämiseen kevyillä ja lyhyillä harjoitteilla.
- Selkäkivun kurissa pitoa vahvistavilla harjoitteilla, joilla on eniten vaikutusta selkäkipuun.
- Lisää liikkuvuutta, jolloin kehosta rakentuu toiminnallinen.
Verkkovalmennuksessa saat:
- Ohjeet kipujen vähentämiseen
- Harjoitteet kuntouttamiseen
- Toimintakyvyn parantamista
- Selän liikehoitoa
- Videot jokaisesta liikkeestä
- Yksinkertaisen avun selkäkipuihin
Sopiiko harjoitusohjelma sinulle?
VAHVA SELKÄ on tarkoitettu henkilöille, joilla selkäkivut johtuvat rasitusperäisistä haasteista, tai joiden tavoite on kuntouttaa selkää akuutin tai kroonistuneen selkäongelman vuoksi. Harjoitusohjelma ei korjaa rakenteellisia rangan virheasentoja.
Harjoitusohjelma sopii sinulle, kun:
Kokeile 3 tehokasta liikettä alaselän oireilun vähentämiseen.
Pääset testaamaan alaselän kipuja keventävän harjoitteen, jota käytämme myös urheilumaailman huippujen kanssa. Klikkaa video ja tee mukana.
Miksi selkä on kipeä?
Selkäkivut johtuvat myös muista seikoista kuin välilevyongelmista tai selkärangan rakenteellisista virheasennoista.
Monesti selkäkivun todellinen syy jää pimentoon, sillä selän oireilu ja kivun määrittäminen ovat subjektiivisia kokemuksia. Yhä useammin selkäkipujen taustalla on myös psyykkisiä tekijöitä.
Kun selkä kuvataan, lähes jokaisella on havaittavissa muutoksia selkärangan välilevyissä, mutta muutokset eivät ole välttämättä selkäkipujen syy. Esimerkiksi selkänikamien painuminen on täysin luonnollinen ja iän mukanaan tuoma fysiologinen muutos.
Omia tottumuksia, asentojaan ja henkistä suorituskykyään seuraamalla, on mahdollista päästä kärryille siitä, mistä tekijöistä selkäkipu voi johtua.
Jos selkäkipu johtuu anatomisista ja ergonomisista syistä, tästä ohjelmasta voi olla sinulle apua. Jos selkäkipujen syy on merkittävä rakenteellinen poikkeavuus tai lääkehoitoa tarvitseva syy, käy hoito-ohjeet läpi lääkärisi kanssa.
Tässä muutamia tekijöitä, jotka voivat johtaa selkäkivun jäljille:
- istutko liikaa
- onko istuma-asento selkää tukeva
- seisotko pitkiä aikoja
- teetkö kurotuksia ja kiertoja
- nostatko raskaita kuormia
- käsitteletkö hankalia kuormia
- alistutko kylmän ja lämpimän vaihteluille
- stressaatko
- nukutko lemmikkien kanssa
- onko nukkumisergonomia kunnossa
- onko kehon toinen puoli dominoiva
- onko sinulla sisäelinvaivoja (sydän, munuaiset, sappikiviä tai eturauhasvaivoja)
- onko sinulla skolioosi tai kyfoosi
- onko sinulla jokin pehmytkudossairaus (reuma tai fibromyalgia)?
Lihaskalvojen myytti
Lihaskalvot ovat erikoiskahvin jälkeen tämän hetken trendikkäin juttu. Lihaskalvoilla pyritään perustelemaan kaikenmoista. Valitettavasti lihaskalvot eivät ole selkäkipujen ratkaisun keskiössä kuin harvoin, ja silloinkin yleensä virheellisen fyysisen suorituksen seurauksena.
Lihaskalvot ovat rakenne, joka paitsi sitoo sisäänsä yksittäisiä lihaksia, mutta myös lihaksien liiketoimintaketjuja. Kun rullaat lihaksia, tai "kampaat" niitä erilaisilla manipulaatiovälineillä, saat painevaikutuksella vaikutettua kudoksiin. Pelkkiä lihaskalvoja sivelemällä ei olla perillä ongelman juurisyissä.
Liiketoimintaketjut ovat lihasten, nivelien, lihaskalvojen ja muiden anatomisten rakenteiden muodostamia kokonaisuuksia. Vaikuttamalla liiketoimintaketjuihin, voidaan löytää syy-seuraus-suhteita sille, että selkävaivojen syy löytyykin nilkan, polven, lonkan tai niska-hartia-alueen kautta.
VAHVA SELKÄ tarkastelee kehoa kokonaisuutena. Me olemme koonneet kokonaisvaltaisen ohjelman valmiiksi, jotta sinä säästät aikaasi, ja voit keskittyä tekemään osasi vaivattomasti.
Kuntoutuksen ammattilainen
Naprapaatti ja fysiikkavalmentaja Petri Halonen
Petri Halonen on koulutukseltaan naprapaatti. Hän on hoitanut vastaanotollaan tuhansia kiputiloista kärsiviä potilaita. Petri on myös entinen Suomen alppimaajoukkueen huoltaja, jonka kokemus on auttanut maailman huippuja Olympialaisissa ja maailmanmestaruuskilpailuissa.
Petri toimii fysiikkavalmentajana kuntoilijoille, aktiiviliikkujille ja huipputason ammattiurheilijoille. Hänen valmennavansa harjoittelevat monipuolisten ja innostavien harjoitteiden parissa, sillä Petrin maine ja ammattitaito on kiirinyt yli lajirajojen.
VAHVA SELKÄ on Petrin parhaisiin hoitomenetelmiin perustuva selän kuntouttaja. Sen avulla voidaan saada aikaan merkittäviä tuloksia verrattain lyhyessä ajassa.
Pääkouluttaja, Spartan Academy
Saat käyttöösi:
Sinä saat lisäksi:
Kysymykset ja vastaukset
"Sopiiko valmennus minulle"?
- Voinko osallistua valmennukseen, vaikka en ole harrastanut liikuntaa pitkään aikaan?
Liikkumattomuus ei ole este valmennukselle, sillä tässä valmennuksessa keskitymme selän saattamiseksi parempaan kuntoon. Kannattaa kuitenkin aloittaa maltilla, sillä liikkumattomuus vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kykyyn liikkua. Kun saamme palautettua sinulle maltilla liikkuvuutta ja lihasvoimaa, voi olla, että liikkuminenkin alkaa jälleen maistua.
- Minulla on lievä välilevynpullistuma. Voinko osallistua koulutukseen?
Kyllä voit. Välilevynpullistuma voi oireilla eri tavoin, mutta verkkovalmennuksen liikkeet huomioivat myös sinun haasteesi. Jos välilevy pääsee painamaan hermoja, pitää tekemisen kanssa olla varovainen. Estettä osallistumiselle ei kuitenkaan ole.
- Olen käynyt hierojalla, mutta en ole saanut apua selkävaivoihin. Miksi tästä valmennuksesta olisi minulle apua?
Hierojalla käynnin ongelmana on se, että sinä makaat passiivisena, ja hieroja rentouttaa kireitä lihaksiasi. Joskus voi käydä niin, että ns. suojajännitykset toki laukeavat, mutta hetken kuluttua olet entiseen tapaan "jumissa".
Omalla tekemisellä on keskeinen merkitys siihen, että pysyt toimintakuntoisena. Kun toimintakyky on riittävällä tasolla, sillä on vaikutusta myös siihen, että lihaksistolla on mahdollisuus toimia oikein. Tämä valmennus laittaa sinut tekemään, jolloin itse tehty liike on lääke.
- Kuinka yleistä selkäkipu niskassa ja rinta-rangassa on?
Niskakipu on hyvin yleistä yli 30 vuotiailla. Naisista lähes puolella ja miehillä noin kolmanneksella on esiintynyt niskakipua viimeisen vuoden aikana. Niskakipu on myös yleinen syy terveyskeskuskäynteihin tai lääkärin vastaanotolla.
- Mitä oireita niskakipu (selkäkipu) voi aiheuttaa?
Yläniskan ja hartiaseudun ongelmat voivat aiheuttaa niska- ja päänsärkyjen lisäksi myös esimerkiksi näköongelmia. Ongelmia tuottaa usein hankalat niskan asennot sekä pään asennot työssä sekä harrastuksissa etenkin, jos lihaksiston tuki sekä hermoston toiminta on riittämätöntä.
Oireilu voi esiintyä selän alueella kipuna, käsien puutumisena tai muuten painostavana tunteena rintakehän alueella.
Rintarangan toiminnan häiriöt aiheuttavat usein niskahartiaseudun sekä alaselän ongelmia. Rintarangan ja rintakehän jäykistyminen voi myös vaikuttaa koko hengitysrytmiin.
Selän kivut esiintyvät yleisimmin alaselän alueella. Selkäkipu onkin merkittävin toimintakykyä rajoittava "sairaus". Oireina voi olla paikallista selkäkipua, iskias-tyyppistä oireilua jalkoihin tai esim. selän jäykkyyttä.
- Mistä selkäongelmat yleensä johtuvat?
Yleisiä syitä ovat esimerksi liika kuormitus ja lihasperäinen jännitys. Niskavaivojen syynä voi myös olla niskan hermoperäiset vaivat.
Rintarangan ongelmat syntyvät usein keskiselän alueen nikamien liikkeen jäykistymisestä. Rintarangan jäykistyminen ja muu oireilu voi johtua pitkästä paikallaan olosta, staattisista työasennoista (esim. liika istuminen), tai huonosta ergonomiasta sekä liikunnan puutteesta.
- Mistä alaselän oireilu johtuu?
Alaselän oireilun syynä (anatomisesti) voi olla nikaman rappeuma tai nikamien pienten nivelten kulumat sekä erilaiset lihaskivut sekä lihasepätasapainon aiheuttamat ongelmat. Välilevytyrä tai välilevyn pullistuma tarkoittaa nikaman välillä olevan välilevyn ytimen työntymistä ulospäin ja aiheuttaen näin esim. hermon puristumista.
Rintarangan sekä lonkan ongelmat voivat aiheuttaa myös alaselän ongelmia. Selän oireilussa taustalla on usein joku "juurisyy" joka voi olla toistuva kuormittava liike, liikekontrollin häiriöt tai esim. tasapaino- tai sensomotoriset ongelmat jotka voivat myös aiheuttaa selkäkipuja.
- Miten niskakipua yleensä hoidetaan?
Usein hoitomuotona on aktiivinen liikehoito missä parannetaan tukilihaksiston kuntoa sekä niskan nivelten liikekontrollia ja rintarangan osalta rintarangan liikkuvuusharjoittelua.
Akuutit välilevyongelmat paranevat usein kuormituksen keventämisellä ja kevyellä liikkumisella kuten kävelyllä kivun sallimissa rajoissa. Akuutin vaiheen jälkeen liikehoito ohjatuilla harjoitteilla on tehokasta selkäkipujen lievitykseen sekä uuden kipujakson ehkäisyyn.