Liikkuva nuori

Lisää liikkuvuutta nuorelle


NUOREN LIIKKUVUUSVALMENNUS on tieto- ja taitopaketti nuorten vanhemmille, valmentajille ja liikunnan parissa toimiville. Valmennuspaketti antaa seikkaperäiset ohjeet, joilla liikkuvuus, motoriikka ja liikehallinnallinen monipuolisuus kehittyvät.

PÄIVÄSSÄ
20
minuuuttia
Kesto
8
viikkoa
Hinta
39
euroa

Jos et ole tyytyväinen, saat rahasi takaisin! Kaikki verkkovalmennukset ovat 14 päivän 100% rahat takaisin -takuulla. Tervetuloa Spartan Academyn treenimaailmaan!

KYLLÄ, OLEN KIINNOSTUNUT
Image
Image

Miksi liikkuvuudessa on ongelmia?

Kasvupyrähdykset, yksipuolinen harjoittelu ja älylaitteiden käyttö, vaikuttavat nuoren liikkuvuuteen. Nuoren liikkuvuusvalmennus on tieto- ja taitopaketti nuorten vanhemmille, valmentajille ja liikunnan parissa toimiville.

Valmennuspaketti antaa seikkaperäiset ohjeet, joilla liikkuvuus, motoriikka ja liikehallinnallinen monipuolisuus kehittyvät. Teoreettinen sisältö kertoo syy- ja seuraussuhteiden avulla, miksi harjoitteita kannattaa tehdä, ja mitä hyötyä ne tuottavat.

Tilaa valmennus

Tämän kaiken saat:

 • Vammoja ennaltaehkäiseviä harjoitteita
 • Liikeratoja palauttavia harjoitteita
 • Koordinaatioharjoitteita
 • Ryhtiä korjaavia harjoitteita
 • Harjoitteita liikehallinnan kehittämiseksi
 • Liikkuvuuden lisäämistä lonkan ja olkapäiden alueelle
 • Rintarangan liikkuvuuden kehittämistä
 • Liikemalleja yksittäisten alueiden kehittämiseksi
 • Valmentajan tai vanhemman ohjeet suoritustekniikoista
 • Videokirjaston oikean suoritustavan tekemiseksi

Treeni sopii sinulle, kun:

 • Nuoren liikkuvuus on heikentynyt
 • Toimit valmentajana tai liikut nuorten kanssa
 • Haluat oheisharjoittelua varsinaisen päälajisi tueksi
 • Kiputilat tai vammat vaikuttavat tekemiseen
HALUAN MUKAAN
Image

Pääsetkö kyykkyyn?

Testaa nuoren liikkuvuus

Testaa nuoren kanssa, onnistutteko olemaan kyykkyasennossa. Kantapäät pysyvät maassa ja polvet varpaiden kanssa linjalla. Asento on teille helppo, eikä kroppaa kiristä. Jos onnistuitte, voi olla, että valmennus ei ole teille. Jos kuitenkin huomaat, että pelkkä kyykistyminen tuottaa haasteita, on melko varmaa, että annat nuoren kasvaa kohti kiputiloja ja loukkaantumisia.

TILAA VALMENNUS
TUTUSTU KOULUTTAJAAN
Image

Mitä on liikkuvuus?

Liikkuvuus ja liikunnallisuus ovat kaksi eri asiaa. Vaikka liikunnallinen nuori liikkuisi määrällisesti paljon, saattaa yksipuolinen, yleensä lajinomainen harjoittelu, viedä tilaa liikkuvuuden kehittymiseltä. Liikkuvuus tarkoittaa kykyä päästä kyykkyyn, liikuttaa yläraajoja ja päätä, muuttaa nopeasti liikkeen suuntaa, kaatua, nousta ja pysyä pelitilanteissa pystyssä. Liikkuvuus on myös vammariskin pienentämistä ja motivaation rakentamista itsestään huolehtimista kohtaan.

Hyvällä liikkuvuudella on suora yhteys kivuttomaan ja motivoivaan tekemiseen. Vammariskin ja loukkaantumisten vähentäminen, ja kasvaminen terveeksi aikuiseksi, rakentuu hyvän liikkuvuuden kautta.

Image

Mitä yksipuolinen liikkuminen aiheuttaa?

Kun nuoren liikkuminen on yksipuolista, lisää se myös ongelmia. Vaikka nuori olisi liikunnallinen, on valtava merkitys sillä, tukeeko tekeminen nuoren kehollista kehitystä, vai onko tekemisen paino liikaa esimerkiksi lajinomaisessa harjoittelussa.

Monipuolisuuden kehittäminen edellyttää monipuolista harjoittelua. Liikkuvuusharjoitteet luovat pohjan terveenä harjoittelemiselle, mutta ennen muuta antavat erinomaiset valmiudet kehittyä liikunnallisesti monipuoliseksi. On tärkeää, että nuori kasvaa kyvykkääksi tekemään kaikenlaista liikuntaa, riippumatta siitä, onko tavoitteena ammattilaisuus vai harrastaminen.

Tilaa valmennus
Image

Mitä voisit tehdä paremmin?

Moni perustelee liikunnan riittävyyttä sillä, että lapsi harrastaa urheilua 4-7 kertaa viikossa. Oletko kiinnittänyt huomiota harrastuksen sisällön monipuolisuuteen? Entä tekemisen tekniseen sisältöön? Harrastuskertojen määrä on eri asia, kuin tekemisen monipuolisuus. Tekniikka- ja taitotreenit, taktiikat ja pelit, ovat eri asia, kuin liikkuvuuden kehittäminen ja vamma-alttiuden vähentäminen.

Tilanteen korjaaminen on mahdollista. Lisäämällä liikkuvuusharjoittelun esimerkiksi osaksi alkulämmittelyä, rakentuu liikkujalle rutiini monipuolisista toimintatavoista. Lyhyidenkin liikkuvuuteen keskittyvien harjoituskertojen lisääminen viikolle, tekee vuositasolla merkittävän positiivisen muutoksen.

Tilaa valmennus
Image

Kokemusta ja tietoa

Kehonhuoltoa urheilumaailman huipulta

Valmennuksen on kehittänyt fyysisen harjoittelun ammattilainen, Petri Halonen.

Naprapaattina toimivalla Petrillä on vuosikymmenen kokemus valmennustyöstä, myös kasvuiässä olevien parissa. Halonen valmentaa MM-tason yksilö ja joukkueurheilijoiden lisäksi laajaa joukkoa tavallisia liikkujia, urheiluseuroja ja ryhmiä. Petri seuraa valmennettaviensa lisäksi kasvavien nuorten kehittymistä myös omien lastensa kautta.


Koulutusvastaava, Spartan Academy

Tämän kaiken saat:

 • Vammoja ennaltaehkäiseviä harjoitteita
 • Liikeratoja palauttavia harjoitteita
 • Koordinaatioharjoitteita
 • Ryhtiä korjaavia harjoitteita
 • Harjoitteita liikehallinnan kehittämiseksi
 • Liikkuvuuden lisäämistä lonkan ja olkapäiden alueelle
 • Rintarangan liikkuvuuden kehittämistä
 • Liikemalleja yksittäisten alueiden kehittämiseksi
 • Valmentajan tai vanhemman ohjeet suoritustekniikoista
 • Videokirjaston oikean suoritustavan tekemiseksi

Treeni sopii sinulle, kun:

 • Nuoren liikkuvuus on heikentynyt
 • Toimit valmentajana tai liikut nuorten kanssa
 • Haluat oheisharjoittelua varsinaisen päälajisi tueksi
 • Kiputilat tai vammat vaikuttavat tekemiseen
HALUAN MUKAAN

Kysymyksiä ja vastauksia

Lapseni ei ole liikunnallinen. Auttaako valmennus häntä?
Jos lapsesi liikunta on vähäistä, on ensiarvoisen tärkeää, että pitkään istumisen vastapainona on liikkuvuutta lisäävää tekemistä. Kaikki eivät nauti liikunnallisista peleistä tai ryhmässä tekemisestä. Jokaisen vanhemman vastuulla on kuitenkin pitää huoli siitä, että kasvavan nuoren kyky liikkua ei pääse alenemaan. Ulkoilu ja monipuolinen liikunta ovat sellaisia aktiviteetteja, mihin nuorta kannattaa lisäksi kannustaa.

Lapseni liikkuu jo. Miksi minun pitäisi hankkia hänelle lisää valmennusta?
Lapsesi liikuntamäärä voi näyttää kalenterissa hyvältä, mutta sen sisällössä voi olla parantamisen varaa. Valitettavasti virheelliset liikuntatottumukset ja suoritustekniikat näkyvät monelle hoitokuluina tai kiputiloina. Valmennus antaa sinulle työkaluja tehdä nuoren nykyisestä liikkumisesta hyödyllisempää, monipuolisempaa ja pidemmän päälle järkevämpää.

Olen valmentaja. Onko valmennuksesta hyötyä minulle?
Kyllä on. Valmentajana saat käyttöösi liikkeitä alkulämmittelyyn, loppuverryttelyyn tai harjoitusohjelman sisällön rakentamiseen.

En osaa ohjata lastani. Miten lapseni hyötyy valmennuksesta?
Valmennuksessa on videoita, joiden mukaan lapsi voi harjoitella myös itsenäisesti. Saat kuitenkin käyttöösi malliliikkeitä, joihin voit verrata lapsesi tekemistä. Opit taatusti lisää siitä, mihin pitää kiinnittää huomiota, ja miten oikeat suoritustekniikat tehdään.

Mitä jos valmennuksesta ei olekaan hyötyä?
Jos koet, että valmennus ei ole sinua varten, sinulla on kaksi viikkoa aikaa perua tilaus. Emme kysele enempää, ja palautamme rahasi. Kun mietit hyötynäkökulmia, olemme huomanneet, että tekemisen hyöty näkyy vastaa yli ajan liikuntaa ja liikettä arvostavana kasvavana nuorena. Liikehallinnan ja liikunallisuuden "hyödyn" näkeminen on pitkän aikavälin kehityksen tulosta, ja tuohon pitkän ajan oppimiseen valmennus antaa toimivia ratkaisuja.

TILAA KOULUTUS