Tervetuloa kahvakuula ohjaajakoulutukseen!
Tutustu koulutuksen ensimmäiseen osioon.

Mukava nähdä, että haluat kouluttautua ja oppia. Tulevien viikkojen aikana ohjaan sinut kahvakuulaharjoittelun ammattilaiseksi.

Muistathan, että oppiminen ja kehittyminen edellyttävät sinulta työtä. Tee videoiden harjoitteet ohjeiden mukaan. Ole kriittinen tekemistäsi kohtaan, ja tarkkaile itseäsi, jotta suortuksistasi tulee yhä parempia. Sinulla on suuri vastuu harjoittelusta.

Tekeminen on turvallista, mutta jos tunnet uupumusta tai kipua, ole rohkea, ja pidä taukoa harjoittelusta.

Verkkovalmennuksen ensimmäiset viikot keskittyvät kahvakuulaharjoittelun peruslliikkeisiin, kuten heilautuksiin, rinnallevetoon ja punnerruksiin.

Muutama tärkeä vinkki, mitkä tekevät oppimisestasi tehokkaampaa:

  • Katso opetusvideot, ja kirjaa itsellesi muistiin tärkeimmät huomioitavat seikat.
  • Testaa, harjoittele ja tutki.
  • Jos tekniikka on tuttu, tarkkaile mitä uutta ja huomioitavaa siinä on.
  • Kuvaa omaa tekemistäsi esim. kännykällä. Näet mahdolliset virheliikkeet. Huomaat myös, kuinka hyvältä tekeminen harjoittelun edetessä näyttääkään.
  • Aloita harjoittelu tutustumalla teoriavideoihin otteesta ja rannesuojista. Niiden jälkeen on käytännön vuoro.
Tilaa koulutus tästä

Lämmittely
Nivelten lämmittely.
Nilkan, polven ja lantion lämmittely.
Koko kehon mobilityharjoite.

Teoriaa
Rannesuojat tuovat harjoitteluun miellyttävyyttä, mutta myös turvallisuutta. Erityisesti kyynärvartta iskuilta suojaava rannesuoja toimii parhaiten rinnallevedossa ja räkkipidossa.
Oikeanlainen ote kahvakuulasta varmistaa harjoittelun onnistumisen. Kämmennahkojen keräily ja kivuliaiden känsien kanssa kamppailu voidaan välttää, kun keskityt jokaisella toistolla hyvään otteeseen.

Kahdenkäden heilautus

Tekniikan taustaa:

Kahdenkäden heilautus on kahvakuulaharjoittelun kivijalka ja haastavmpien liikkeiden perusta. Heiluri pilkotaan osiin, sillä juuri yksityiskohdissa piilee tekniikan tehokkuus.

Jos aloitat harjoittelut kevyellä kahvakuulalla, pyri siirtymään raskaampaan mahdollisimman pian. Näin siksi, että hyvä kehon käyttö, ja heilurimainen liike onnistuvat vain, kun kahvakuulassa on riittävästi massaa.


Yhdenkäden heilautus

Tekniikan taustaa:

Yhdenkäden heilautus on kahvakuulaharjoittelun toinen perusliike. Huomiota kannattaa kiinnittää erityisesti tekniikassa esiintyvään kahteen jouseen.

Yhdenkäden heilautuksen varaan rakentuu suurin osa tulevista liikkeistämme, joten tämän liikkeen opetteluun on syytä kiinnittää erityistä huolellisuutta.


Räkkipito

Tekniikan taustaa:

Räkki tai räkkipito on kahvakuulaharjoittelun yleinen perusasento. Sen kautta kulkee liikkeet rinnalta ylös ja alas. Se on myös asento, jossa kahvakuulan kanssa voi "huilata".

Räkkiasentoa kannattaa harjoitella peilin edessä, jotta omalle keholle sopiva asento löytyy. Anatomiset eroavaisuudet vaikuttavat siihen, mihin asentoon kuulan rinnalla saa parhaalla tavalla asettumaan.


Räkkipito

Tekniikan taustaa:

Vauhtipunnerrus ja raakapunnerrus lisäävät harjoitteluun monipuolisuutta, mutta myös ripauksen haastetta. Punnerrukset on hyvä harjoitella ennen rinnallevetoa.

Keskity pitämään keskivartalon lihakset aktivoituina. Opettele vauhtipunnerruksen ja raakapunnerrukset erot, ja huomioi erojen kohdalla, mitä kehossasi pitää tapahtua, jotta liikkeet ovat sekä vahvoja, mutta myös turvallisia suorittaa.


Treeni 1

Circuit-harjoite:
Tee pyramidina alaspäin.

Taso vaikea:
Lähde liikkeelle 15,14,13,12,12,11....2,1.

Taso keskivaikea:
Lähde liikkeelle 15,12,9,6,3

Taso helppo:
10,8,6,4,2

  • Tee kaksipuoliset liikkeet molemmin puolin, eli tupla toistot. Hollow, puolikuu, russian twist.
  • Vaihda myös Kahvakuulien kokoa tarpeen mukaan. Esim Kahden käden heilautus on voimaliike, käytä siinä mahdollisimman isoa kuulaa.
  • Tauko omantunnon mukaan.

Haluatko oppia enemmän?

Haluatko oppia enemmän kahvakuulaharjoittelusta ja tekniikoiden opettamisesta? Verkkokoulutuksessa opit teoreettisen tiedon lisäksi käytännön harjoitteita, ja valmistut lopulta kahvakuulaohjaajaksi.

Opit lukuisan määrän kahvakuulatekniikoita, harjoitteita ja kokonaisten harjoituskertojen rakentamisen kaavoja. Opit ymmärtämään anatomiaa ja ihmisen liikkumista sekä voimantuoton mekanismeja.

Tilaa koulutus tästä